Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Ett jobb i skymundan ska ta Salomonsson till EM

 
Allsvenskan växer i princip för var dag som går. Publiksnittet ökar, och likaså intresset för ligan. Allt fler "större" namn hittar även hit till Sverige, vilket naturligtvis gör sin del i det stora intresset.
 
Det blev till slut Norrköping som tog hem guldet under fjolårets upplaga av Allsvenskan, och det säkrades mot ingen mindre än Malmö FF i den allra sista omgången - på bortaplan. 
 
Bara att vinna den matchen säger så mycket om deras säsong, och hur värdiga vinnare de var.
 
I årets upplaga av den anrika fotbollsligan finns det mer än ett guld att spela om för spelarna. Bortom horisonten hägrar nämligen ett EM-slutspel. För under den första halvan av Allsvenskan kommer spelarna göra allt som står i deras makt för att knipa en plats i det som kommer att bli förbundskapten Erik Hamréns sista landslagstrupp.
 
Zlatan är klar, likaså Granqvist och Berg. Men, det kommer att finnas platser att fajtas om. Platser som det finns en stor chans att en allsvensk spelare kniper. Vem, eller vilka, är egentligen aktuella för en EM-trupp?
 
Nå, Markus Rosenberg är en profil här hemma i Sverige. Men han har sagt nej till Blågult, och ligger nog inte bland de översta i högen. Tobias Hysén har varit med förr, men när Ibrahimovic, Berg och Guidetti är stekheta i klubblagen finns det ingen plats för honom.
 
Den spelare som jag tror och anser har störst chans att nå ett EM är Emil Salomonsson. Ytterbacksfrågan i det svenska landslaget har länge varit på pappret, och frågan är om det inte är ett av de större orosmomenten i Erik Hamréns huvud. Mikael Lustig lär vara given i truppen, men bakom honom är det väldigt öppet.
 
Salomonsson gjorde en fantastisk säsong 2015 i IFK Göteborg, och han visade på allvar varför det skall övervägas att ha med honom i truppen. 26-åringen fick chansen senast när landslaget träningsspelade mot Turkiet och Tjeckien, och han visade att han var där för att stanna.
 
Ytterbacken är väldigt trygg med bollen, och kommer ofta runt väldigt fint på sin högerkant. Han har därmed varit inblandade i väldigt många mål, då hans kapacitet gör att han täcker väldigt stora ytor på planen. Defensiven, som många ser som hans "svaghet", har egentligen inte varit någon svaghet alls. Han har tagit sig an uppgifter, och sedan löst dem. Han jobbar i skymundan, men gör nästan aldrig en dålig match. Hans sätt att prata med media gör honom till en stjärna även utanför planen. En kille med båda fötterna på jorden, och med ett mål i sikte.
 
GP:s krönikör Mattias Balkander skriver i sin blogg att han anser att Salomonsson verkligen är värd en fortsättning i landslaget, och att en renodlad högerback som honom skall gå före de vänsterbackar (tänker primärt på Pierre Bengtsson) som Hamrén tidigare haft som andraalternativ bakom Lustig.
 
Det handlar inte om att Emil Salomonsson ska spela till sig en startplats till EM. Det handlar om att 26-åriga Emil Salomonsson, till vardags i IFK Göteborg i Allsvenskan, ska knipa backup-platsen som högerback till Frankrike-äventyret i sommar. Han är den spelaren från Allsvenskan som är värd en plats till EM.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av alltomfotboll

Kommentera