Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Zlatan + England = Sant?

 
Finns det någon diskussion som är mer aktuell än den som handlar om vart Zlatan Ibrahimović tar vägen? Han har tidigare aviserat att han lämnar Paris Saint-Germain efter säsongen, och nu sägs hela världens toppklubbar vara ute efter honom.
 
Den nu 34-åriga Zlatan Ibrahimović har haft en helt makalös karriär. Sedan den allsvenska debuten i Malmö FF 1999 har karriären gått spikrakt uppåt. Efter tiden i Malmö FF, där han redan då blev någon slags ikon för staden, har han representerat en mängd storklubbar. Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan och Paris Saint.Germain - där har vi dem. Klubbarna som fått den stora äran att trycka matchtröjor med svenskens namn på.
 
Men så finns det ett litet problem kvar. Majoriteten av fotbollsfans runtom i världen - men framför allt Sverige - anser att Premier League är världens bästa fotbollsliga. Och om nu lilla Sverige lyckats få fram en sådan storstjärna, då är det ju klart som korvspad att man vill få honom dit. Killen är 34 år, har uppnått helt fantastiska saker som vi "dödliga" inte ens vågar drömma om, men har ännu inte spelat i Premier League.
 
Kan det finnas någonting annat kvar på anfallarens checklista?
 
Det MÅSTE vara dags att gå till Premier League. Att gå till ligan som anses vara bäst, och visa att man håller där. Visa alla tvivlarna som antytt att "Zlatan vågar inte gå till den
 
 
engelska ligan". Jag själv skulle älska att se honom där.
 
Zlatan har en väldigt speciell, om inte annorlunda, relation till engelsk fotboll. Från att ha varit stort ifrågasatt av alla de engelska tidningarna och tabloiderna, till att först cykelsparka in ett drömmål mot England på Friends Arena och sedan skicka ut flera engelska lag i Champions League. Han har visat engelsmännen var skåpet ska stå, och det måste locka honom otroligt mycket att ta över deras liga.
 
34-åringen har dock inte varit överdrivet tydlig med var han bosätter sig till nästa säsong, och han har till och med dragit till med något liknande som att han kanske slutar efter säsongen. Men den målformen som han har visat i år tyder inte på att han ska lägga ned karriären ännu. Som han själv har sagt till de som påpekat hans ålder: "Jag värmer bara upp".
 
Det hade varit helt fantastiskt att se sitt eget lands största stjärna i en engelsk storklubb. Fotboll i England är verkligen fotboll. Det är lördagstraditioner och stryktipset. Det är ligan vi alla älskar - och Zlatan är spelaren vi alla älskar.
 
Zlatan + England = Sant. Eller? 
 
Absolut.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av alltomfotboll

Kommentera